Biografie

Sandra met de Helderse band Company

Haar eerste optredens deed zangeres Sandra Mooy als lead-vocaliste van de Helderse band COMPANY, evenals Sandra zelf afkomstig uit de kop van Noord-Holland.

Met Riem de Wolff van the Blue DiamondsDe daaropvolgende jaren manifesteerde Sandra zich voornamelijk als country-zangeres en niet zonder succes; vele optredens in binnen- en buitenland volgden en ze werd beloond met diverse awards. Ook werden er een aantal cd’s opgenomen. Tevens deed ze haar intrede in de Indische wereld, mede door haar optredens met Blue Diamond zanger ‘Riem de Wolff’ en de beroemdheid uit Indonesië ‘Tantowi Yayha’.

Sandra met Tantowi YayhaDe laatste jaren vermengt ze haar Engelstalige optredens steeds meer met Nederlandstalig repertoire en gezien haar drukke agenda bevalt dit goed. De interactie met haar publiek is iets waar Sandra erg van kan genieten. En dit is wederzijds.

Langzamerhand ontstond bij haar de behoefte om nummers op te nemen die speciaal voor haar werden geschreven zodat ze ook iets unieks te bieden heeft. Graag wilde ze, om diverse redenen, een cd opnemen rondom het thema afscheid. Hetgeen nu , na een lange voorbereiding ,is gebeurd!
Peter de Wijn schreef voor haar het nummer “Dichter bij het Licht” afscheid bezongen vanuit het perspectief van degene die gaat. Een groot publiek zal zich in de woorden kunnen herkennen. Het is tevens haar komende single.
Slechts begeleid door piano brengt Sandra op prachtige wijze de tekst tot leven. Pieter van der Wal maakte er op het Helderse Noordzeestrand een poëtische verfilming van.
Haar 6-track bestaat uit 4 Nederlandstalige nummers (naast Dichter bij het Licht nog Alles Verandert, Drink het Water en Draag ik je naam) plus de fraaie country song Gathered Leaves en het, bijna Keltisch aandoende, a capella nummer Above the Clouds.
Een verzameling die ongetwijfeld Sandra Mooy breder op de muzikale kaart zal zetten en hopelijk in de toekomst vervolgd wordt met meer oorspronkelijk repertoire die ze met haar warme timbre een eigen kleur zal geven.